top of page

MAP

plan2019.jpg

FAQ

Alles wat u wilt weten over de Thaise markt vindt u in onderstaande vragenlijst :

//Transport - Hoe naar de Thaise markt komen?

 

Met de auto : Via de E40 rijdt u tot Oostende. Net voor het rondpunt gaat u rechts richting Bredene. U gaat door een kleine tunnel en komt op de Koninklijke Baan, u passeert enkele rode lichten en rijdt na enkele km voorbij het centrum van Bredene. Ter hoogte van tramhalte campings rijdt u onder een eerste voetgangersbrug. Vanaf hier kan u gratis parkeren langsheen de Koninklijke baan. Ter hoogte van de vlaggen (Verlsluys) is er een toegangspoort naar de Thaise markt en het event centrum. Is er geen plaats meer langs deze zijde van de Koninklijke baan kan u doorrijden tot de volgende tramhalte (Renbaan) hier kan je terugkeren richting Oostende, hopelijk heb je aan deze zijde nog plaats? Aan dezelfde tramhalte kan je ook naar rechts en vervolgens aan de Kapelstraat nog eens naar rechts. Zo berijk je de parkings gelegen rechtover de Thaise markt. Let wel op want deze zijn betalend! Als deze vol zijn heb je in het centrum van Bredene nog parkings op wandelafstand.

 

Met de trein : Neem de trein tot in Oostende. Vlak naast het treinstation ligt het tramstation. Neem de tram richting Blankenberge/Knokke. Niet afstappen in Bredene centrum, maar aan de volgende, halte campings. Steek de Koninklijke baan over en wandel tot aan de Kapelstraat. Ter hoogte van Frituur Alaska ga je links. Na enkele meters kan je het Paelsteenveld in wandelen. Iets verder ziet u de Thais markt.

 

Met de tram : vanuit Oostende, zie hierboven. Vanuit Blankenberge/Knokke afstappen aan halte Bredene Renbaan of Bredene campings, deze ligt iets dichter bij de Thaise markt. De tram rijdt in de zomer tot na middernacht. 

 

//Logies - Welke zijn de overnachtings mogelijkheden?

Wie volop van het festival wil genieten, overweegt misschien best om er een weekendje kust van te maken? Zeker wie graag een Chang-biertje lust, blijft voor alle zekerheid misschien ook best overnachten in de omgeving? Wij zetten even de mogelijkheden op een rijtje. 

 

Bredene : Bredene is een camping-gemeente. Met tent of caravan logeer je het goedkoopst en vlakbij. Het aantal hotelkamers in Bredene is eerder beperkt. Voor een overzicht van alle logie-mogelijkheden contacteer je de dienst voor toerisme op het nummer 059/56.19.70 of via hun website www.uitinbredene.be 

 

Oostende : Stad aan zee Oostende ligt vlakbij en heeft heel wat hotels. Met de tram kom je veilig en vlot naar de Thaise markt. Hun website : www.visitoostende.be

 

De Haan / Wenduine / Blankenberge : (kleine) hotels, campings, B&B's of waarom niet Center Parcs? Heel veel overnachtings-mogelijkheden in deze kustgemeentes. Ook hier is de tram het ideale vervoermiddel om naar de Thaise markt te komen!

 

//Eten - Moet ik een lunchpakket meebrengen?

 

Ha ha ha, zeker niet! Er staan 32 eetstanden van Thaise restaurants op u te wachten die elk een paar Thaise gerechten verkopen. Alle gekende gerechten uit de rijke Thaise keuken zijn er te vinden, maar probeer zeker ook eens de minder gekende curries en soepen. U zal versteld staan van alle smaken.

 

//Entertainment - Kan ik mij vervelen op de Thaise markt?

 

Onmogelijk! Er is zo veel te doen, waardoor u ogen en tijd te kort zal komen. Er zijn dit jaar maar liefst 5 zones met elk hun eigen entertainment. 

 

1-main stage : Vanaf 11uur, doorlopend Thaise klassieke dansen, door professionele Thaise danseressen in kleurrijke en originele klederdracht. 

2-Chang stage : Vanaf 13uur kan je hier genieten van typisch Thaise entertainment. Een live-band afgewisseld door Thaise zang en dans uit de E-Saan regio van Thailand brengen herkenbare en dansbare muziek. 

3-Thaise markt zone : Op het kleine podium speelt een groep uit Nederland op typisch Thaise muziek-instrumenten. In de tempel-tent kan u een praatje gaan maken bij de Thaise monnik.

4-Fun/box zone : Muay Thai boksdemonstraties afgewisseld door een echt boksgala. Verwacht u aan echte en spannende kampen!

5-Party stage : Vanaf 17uur speelt een live band het dak van het Staf Verlsuys centrum. De Thaise party in Bredene staat gekend als het leukste Thais feestje van het jaar, be there!

 

Verder zijn er nog diverse demonstraties te zien zoals fruitsnijkunst, parrasol schilderen, enz

 

//Prijs - Moeten wij toegang betalen?

 

Nee hoor, de toegang tot de Thaise markt en de Thaise party op zaterdag is volledig gratis.

 

//Andere vragen?

 

Vindt u nog geen antwoord op uw vraag? Stel ze ons via het formulier op de home-page of mail ons 

 

bottom of page